22 Disember 2011

Hotel yang murah special for kakitangan kerajaan....(tahu tak?)

Direkod oleh cikguluv a.k.a yus zana di Khamis, Disember 22, 2011
Reaksi: 

Ramai kalangan kakitangan kerajaan tak tahu tentang benefit ini....sama ada x diwar2kan atau korang mmg kaya so bila bercuti amik jer hotel2 dan membayarnya dgn jumlah yg mahal......So, hari ni cikgu luv nak kongsi pengalaman mendiami beberapa rumah peranginan kerajaan yg awesome ini....

Antara yg pernah famili cikgu luv ialah di :
  1. Cameron Highlands
  2. Port Dickson ( blok lama )
  3. Port Dickson ( Permaisuri Resort )
Apa yg perlu korang buat ialah :

  1. Layari laman web ini   http://peranginan.bph.gov.my/default.aspx
  2. Pilih rumah peranginan mana korang nak berehat
  3. Tempah, bayar , print bukti pembayaran.....
MUDAH KAN......bayangkan sebuah hotel@ apartmen 3 bilik yg berharga rm490 semalam dpt dinikmati oleh famili kiter dgn harga RM115 semalam...



Ini yang di PD baru2 ni kami pegi

tapi INGAT......tersangatlah limited dan harus bijak menGRAB peluang ini......biasalah depa pun ada kroni-kroni dorang jugak. 



Rumah Peranginan Persekutuan (RPP) terletak di 6 lokasi iaitu :




OK uols..enjoy ya.....jgn lupa BUAT TEMPAHAN AWAL TIGA BULAN....kalau tak melepas....


Jenis Bilik & Kadar (ini di PD)...yg lelain sila xplore sendirik k.....

Jenis BilikKadar (Semalam)
Apartmen 2 BilikRM 40.00
Dewan MesyuaratRM 50.00
Dewan MakanRM 50.00
Apartmen jenis VIP (Blok Baru)RM 172.50
Apartmen 3 Bilik (Blok Baru)RM 115.00
Apartmen 1 Bilik (Blok Baru)RM 88.55
Apartmen Studio (Blok Baru)RM 63.25
Banglo 3 BilikRM 150.00


KM 18,
Jalan Pantai,
71050 Port Dickson,
Negeri Sembilan.
Tel: 06-6621558

AMACAM SKARANG..?????.selamat bercoti utk tahun depan pulak k....

20 nota dicatat murid:

Safirul Amar berkata...

kak, melaka pun ado Permaisuri, dulu Ancasa, skrang dah tuko....maybe boleh try di Melaka Or PD..he he he

cikbib berkata...

HAHA....amar, melaka kite lepak hotel duyong aje..kehkeh.

sarala berkata...

Zana, kebanyakan hotel bila kita pergi, just tunjuk kad Jabatan kita, ada potongan harga, atau tanya dulu, apa harga untuk kakitangan kerajaan, pasti ada, sebab I selalu buat. Just show your card, done with special price..............

sarala berkata...

Hi Zana, most of the hotels ada potongan untuk kakitangan kerajaan, sebagai bukti, kita kena tunjuk kad jabatan kita, ...............I've done it and most of the time I dapat..............memang berbaloi guna kad tu.

cikguluv berkata...

ye la sarala...u mmg hebat bab2 carik hotel ni......tp yg ni harganya jauh lebih murah dr sekadar tunjuk kad jabatan....try ok

yus zana berkata...

Ya la sarala......itulah antara kemudahan tuk kiter

manterer berkata...

nak tempah tap da penuh sampai hujung tahun..mmg btul2 kroni kerajaan lah...

yus zana berkata...

ada sesetengah hotel macam di PD, manterer kena call hotel .....tanya available tak tuk tarikh2 tersebut2...biler dorang cakap ok...so baru print dan email pada pihak hotel. macam saya pi Cameron tulis full tapi bila pegi saya dan sebijik kereta sahaja yg ado......sabo je la

Faezah Che Hasan berkata...

Kenapalah rmh2 ni ikut gred. Maknanya yg gred rendah x dpt lah nk bercuti. Contohnyer kat labuan gred rendah cam sy ni x dpt nk join. Kat penang pun xleh..kT singapore jauh sama sekali lah..x adil lah camni. Patutnyer kerjaan bg kelayakan sama rata. Kalau org tu x mampu xyah lah dia pegi. X semua kakitgn sokongan ni miskin. Hrp kerajaan blh kaji semula.

Faezah Che Hasan berkata...

Sy x berpuas hati dgn kelayakan untuk menginap kat sini. Kenapa mesti kerajaan x tetapkan kelayakan penginapan sama rata x kira gred perjawatan. Contohnya kat labuan, penang..kakitangan sokongan x layak untuk mohon. Kat singapore jauh sama sekali lah.Tak semua kakitgn sokongan tu miskin. Peluang yg macam nilah utk kakitgn sokongan bercuti sb kadar penginapan yg murah.harap kerjaan blh pertimbangkan dan kaji semula perkara ni.

yus zana berkata...

Ini mungkin adalah prosuder biasa bagi semua organisasi baik kerajaan mahupun swasta. Biasalah bukan senang nak puaskan hati semua pihak.....kan.....Jangan marah2 ya Faezah.....chill out

yus zana berkata...

cikguluv berharap ada kakitangan kerajaan berkaitan (Bahagian Pengurusan Harta)yang membaca blog cikguluv ini dan mendengar keluhan kakitangan sokongan yea......

Tanpa Nama berkata...

sebenarnya buleh aje kalu kump sokongan nak menginap di sana, minta la bos tolong apply kan yer..('',)

yus zana berkata...

itu juga salah satu cara....boss tlg rekomen kan.....

Vasuthavan Jayanthi berkata...

Any idea hotel-hotel di Pangkor Island? Hotel mana yang bagi diskaun? TQ.

Vasuthavan Jayanthi berkata...

Any hotels di Pangkor Island ada bagi diskaun? Please share....TQ

Ridzuan berkata...

DIA BOLEH BOOK 3 bulan jer....buka lah 6 bulan ker....sekasanya jiwa nak dapat y murah ni...baik cari homestay...tuntung ramai ramai...rm 20/pax

Tanpa Nama berkata...

Siapa lah kita ni kumpulan C-D tak layak mohon penginapan yang seindah itu,sudah mewah dan senang lagi,kalau tak ada kumpulan sokongan ini,bos bos tu tak ada kerja.sepatut nya kumpulan sokongan dan kebawh beri lah peluang.zaman sekarang bos bos x beri peluang pada orang orang bawahan.mereka angap dunia ini mereka yang punya.malah bos bos sekarang dah x kenal halal haram dah.

Tanpa Nama berkata...

Tak semua bos mcm tu.. Masih ada yg baik.. Mcm i.. ;)

Ahmad Pakru Ruzi Haji Mat Din berkata...

Sekarang harga RPP dh naik.....blog Baru pn teruk...x mcm blog tempahan yg lama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cikgu ♥ love Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea