30 Mac 2012

GAJI BARU GURU-GURU

Direkod oleh cikguluv a.k.a yus zana di Jumaat, Mac 30, 2012
Reaksi: 


Wah kemain suker korang bab2 gaji ni ya........


Bukan apa cikguluv tengOk ramai yg update semua yg gaji bkn guru....macam N17....chekgu2 ni gred gajinya agak laen sikit dari kakitangan GOMEN yang lain......


Berikut ialah tangga gaji seorg yg bergelar chekgu :


DGA29,DGA32,DG34,DG41,DG44,DG48,DG52,DG54
(kesiannya cikguluv punyer yg agak tercorot di dalam tangga2 ini...tapi ALHAMDULLILAH bersyukur sangat2)

OKlah korang Mesti dah x sabar kan......begini cara pengiraan nya...:

Cikguluv buat yg DGA32 dulu coz ini tangga gaji kebanyakan guru-guru :




DGA32
T1
T2
T3
T4
T5
P1
GRED LAMA
2416.06
2514.37
2612.68
2710.99
2809.30
NAIK 13%
314.09
326.87
339.65
352.43
365.21
GRED BARU
2730.15
2841.24
2952.33
3063.42
3174.51
T6
T7
T8
T9
T10
T11
GRED LAMA
2907.61
3005.92
3104.23
3202.54
3300.85
3399.16
NAIK 13%
377.99
390.77
403.55
416.33
429.11
441.89
GRED BARU
3285.60
3396.69
3507.78
3618.87
3729.96
3841.05


                    kenaikan gaji tahunan ialah : RM111.09






DGA32
T1
T2
T3
T4
T5
P2
GRED LAMA
2626.30
2733.69
2841.08
2948.47
3055.86
NAIK 13%
341.42
355.38
369.34
383.30
397.26
GRED BARU
2967.72
3089.07
3210.42
3331.77
3453.12
T6
T7
T8
T9
T10
T11
GRED LAMA
3163.25
3270.64
3378.03
3485.42
3592.81
3700.20
NAIK 13%
411.22
425.18
439.14
453.10
467.07
481.03
GRED BARU
3574.47
3695.82
3817.17
3938.52
4059.88
4181.23



                        kenaikan gaji tahunan ialah : RM121.35





CARA PENGIRAAN TUNGGAKAN :
Dibayar bulan April
CONTOH TANGGAGAJI - DGA32 P1 T5
GAJI SEKARANG :
RM2,809.30
GAJI BARU :
RM3,174.51
TUNGGAKAN
RM365.21
COLA (RM50 @RM100)




(Tidak termasuk gaji bulanan, korang masyuk ialah :)
utk yg COLA naik RM100 ialah
RM1,860.84
utk yg COLA naik RM50 ialah

RM1,660.84

(Pengiraan ini mungkin tidak TEPAT tetapi hampir TEPAT )


~Untuk gred lain akan diupdate esok ya.....cik hubby ajak mengeTEH jap~ ENJOYSSSSSS k

p/s: Kalau korang appreaciate apa yang cikguluv buat ni...klik kat iklan ya....n follow....luv uols



5 ulasan:

  1. tq, info yg bermanfaat.

    BalasPadam
  2. Tq kerana dtg singgah blog saya

    BalasPadam
  3. salam...saya nak tanya sikit .saya cikgu dg 32. Tahun ni saya dapat naik dg 34 pada 1 jan 2013. Tarikh kenaikan gaji saya yg lama juga pada 1 jan (kiranya dpt tung Julai 2013) bab ni ok clear..Saya musykil satu perkara. sepatutnya saya juga dapat tung dg 34 (rm 165 x 6 bulan) dan one off juga 165 gaji Julai...tetapi saya dapat bukan 165 sebaliknya 155 x 6bulan plus one off 155....Apabila dimajukan soalan kerani kata tahun depan baru dapat kenaikan 165....Apa betul cara pengiraannya itu????Bagi respon sikit

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun tak berapa mahir, namun kalau ikut apa yg cikgu cakap, lantikan 1 jan 2013, patutnya cikgu layak dpt tunggakan itu, saya rasa kerani cikgu buat yg dg32 dulu, nanti baru disekalikan dgn tnggakan dg34 cikgu....kayolah nanti. Apa apa pun rujuk pekeliling ttg KGT julai ini. Tq krn sudi ziarah blog saya.

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cikgu ♥ love Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea