28 Mac 2012

~Result anak-anak...walaupun..~

Direkod oleh cikguluv a.k.a yus zana di Rabu, Mac 28, 2012
Reaksi: 


Assalamualaikum semua......


Setelah anak2 habis test atau exam.....mesti as a parent kiter excited nak tahu markah anak2 kan......itu normal lah......sistem pendidikan di Malaysia kini mempunyai satu sistem yang dipanggil:
SAPS iaitu Sistem Analisa Peperiksaan Sekolah
(hanya untuk murid dari Tahun 3 hingga Tingkatan 5 sahaja)







Cara-cara untuk menyemak keputusan anak2 :

Pertama : Layari laman web ini ------->saps

Kedua     : Klik pada semakan ibu bapa

Ketiga    : Masukkan no surat beranak (utk anak sek. rendah)
                     Masukkan no i/c (utk anak sek.menengah)

Keempat  : Isi maklumat dgn mengKLIK tahun (2012)

Kelima      : Pilih UJIAN 1, klik papar slip keputusan.

tadaaaaaaaaaaaaaaaa........amek ko resultnya.......urut dada cikguluv dibueknya........


Nak tahu ke result ketiga2 anak bujang cikguluv ?
~walaupun pedih khas tuk korang yg support blog ini......cikguluv kongsikan~
                        (sambil tutup muka ngan tuala good morning)

Abang : Form 3 (7A,2B) B nya ialah BM dan KH (mmg nak kene hantar obersea sambung blajo ni...coz BI dpt A)

Tengah :  Year 6 (2B,2C,1D) D nya ialah Matematik.....(urut dada dgn minyak angin cap KAPAK dibuatnya)

Bongsu : Year 4 (1B,3C,1D) D nya ialah English.....(bubuh minyak angin cap SINGA kat kepala pulak)



************saje je kaburkan resultnya,bagi bulat sikit mata korang nak nengok...hahahaha**********



p/s: Kata anak2 bujang cikguluv..."ibu dun wori...ini baru first test.....kiteorg akan usaha lagi pasni"......ayat inilah selalu den dongar pas dorang dpt result ....mood ~REDHO~



~Pesanan khidmat masyarakat ini untuk diri sendirik.....
Kalau anak dapat result bagus ,beri pujian dan sedikit token buat mereka.Kalau anak dapat result kureng bagus,beri nasihat dan kata galakan buat mereka.Jgn sesekali kita membezakan mereka....nanti ada hati yg TERLUKA




                     
                   

2 ulasan:

  1. pergh...canggeh ek skrg. takleh la duk wat keje nyorokkan markah exam ngan parent mcm i dedulu. kuikui....

    BalasPadam
    Balasan
    1. zaman dah maju..dunia dah berubah cik bib.....x sempat depa bgtau....mak jemah dah ngamuks tgk merkah2 mereka

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cikgu ♥ love Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea