7 Mei 2014

Saya kena tipu dengan Celcom

Direkod oleh cikguluv a.k.a yus zana di Rabu, Mei 07, 2014
Reaksi: 
Assalamualaikum semua......

Korang pernah kena tipu tak.....memula korang diberi berita gembira.....yeaahhhh ...tahniah...awak menang.....pastu bila korang dah claim hadiah...rerupanya korang kena tanggung akibatnya....

bak kata Cikgu IZZUDDIN (dalam panggilan hangit HotFM)...
what the fish...what the fish.....

Begini alkisah altipudayanya......

Pada tahun lepas cikguluv adalah join satu contest ...nama contestnya ialah TIRU AKSI USAIN BOLT......berbekalkan gambo anak bongsu cikguluv yang memang agak STAR lah dalam acara balapan....cikguluv pun hantar la gambar tu..(nanti cikguluv tunjuk bukti ya....skang tengah takde mood nak carik and paste kat sini kerana bengang)....Setelah sebulan...cikguluv dapat email mengatakan cikguluv MENANG.....ulang suara.....MENANG ..... dan hadiahnya ialah sebuah broadband USAIN BOLT 4G LTE versi LIMITED EDITION kununnya.

Bersusah payahlah pi Menara Atlan kat Jalan Ampang dan isi beberapa form dan dapatlah hadiahnya......sempat tanya dengan sales advisor kat situ lepas 4 bulan camne ya (sebab kontrak FREE nya hanya 4 Bulan jer okies)....gadis comel lote itu jawab takpe kak ...dia akan terminate automatic...lepas 4 bulan kalau akak tak guna dah. Cikguluv pun dengan BANGGA la kunun...kembang kempis hidung konon2 nak eksyen ngan adik2....UOLSSSS.....AKAK  dpt broadband....FREE....ulang suara FREE....

Sampai rumah ...

try n error....no connection.....

try n error....no connection.....

try n error....no connection.....

"eh apa ni...kata 4G...laju macam USAIN BOLT"...Sekali lagi what the fish...what the fish.....bak kata Cikgu IZZUDDIN (dalam panggilan hangit HotFM)

Call lah celcom customer service......dia pun....potpetpotpet.....bagi tutorial kat cikguluv....i follow still x boleh.....

Akhirnya ....korang 4 bulan berlalu begitu sahaja tanpa cikguluv guna sekali pun kerana tak dapat nak CONNECT pun.

Episod duka cikguluv bermula bila tetiba  dapat surat cinta....SURAT PEMUNGUT HUTANG.....tetiba okies.....tanpa ada call dr pihak Celcom ....tanpa ada bil sama ada secara pos atau email....PEMUNGUT HUTANG yang alamatnya di Nilai kata cikguluv x BAYAR bil CELCOM RM148...

Sekali lagi what the fish...what the fish.....bak kata Cikgu IZZUDDIN (dalam panggilan hangit HotFM)

Cikguluv buat tak tahu jer....sebab  tahu cikguluv di pihak yang benar...berkali2  call Customer Service Celcom namun mereka tak dapat 'nak bantu' kerana katanya cikguluv dah tandatangan....

The best part korang......contest tu cikguluv masuk pakai nama suami ......kekunun namanya selalu bawak tuah......padahal dia x tahu apapun selain daripada cikguluv suruh dia sain surat celcom tu dulu masa claim HADIAH .

Baru jer pagi tadi si pemungut hutang menelefon suamiku buat kali ke berapa belas kali ntah minta tolong lunaskan hutang tu sebelum didakwa di mahkamah. Hati cikguluv sejuk bila suami  berPIHAK kepada cikguluv.....cikguluv dah nak hampir give up dan nak tutup citer dengan membayar jumlah itu ...tapi suami plak yang stonefirekan.....JANGAN BAYAR YANG.....dorang yang salah.....oh my suami...luv u bang....tapi sayang malas nak fenin2.....nak bayar jerlah.....suami  berkeras, suruh dia buktikan dulu mana bilnya baru kita bayar....ok bang ...i follow...sebenarnya ini hanya 50% cerita nya....banyak rintangan cikguluv tempuh macam pi terminate akaun tu disuruhnya ke Sunway Piramid.....sampai sana...sales advisor dia terkejut .....katanya.....boleh jer kak nak terminate kat memana....sekali lagik aku rasa nak cakap macam cikgu Izzuddin......

cikguluv dah email segala aduan kepada beberapa pihak berkenaan....just WAIT N SEE .

Tak tahulah bila berakhir cerita ini.....tapi cikguluv percaya ramai lagi yang kena tipu atau tertipu kan.....takpelah....ini pengajaran buat diriku.

~Gambar2 berkaitan akan dikopipes nanti ya ~
Inilah gambarnya sebagai bukti uols....12.8.2014 baru ada kesempatan nak upload.... 
sampai hati dorang tipu kita kan......







Coretan rasa :
Mangsa tertipu Celcom
cikguluv.blogspot.com







7 ulasan:

  1. betul tu kaklong..toksah bayar. kita bawa menda ni ke tengah. kan dia ada rekod setiap kali aduan kita. so, biarkan je.

    BalasPadam
  2. Baru dengar je dah sakit hati.... senang2 je nak ambik untung.... fight till d' end je cikgu luv... mintak skali pampasan emosi... ♥♥

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lah PUAN INA....bayangkan cukguluv ni haaaa

      Padam
  3. dah settle ke? kalau diorang berkeras jugak, bole buat report ke tribunal pengguna... kes tipu2 ni... saya pernah buat satu report pastu bos company tu yg call dan kitorang settle cara baik.. haha... kalo tak ke mahkamah pengguna kite... biasanya memang bole menang kes...

    http://formulasihatcantik.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ikut hati memang nak pnjangkan....tapi....malas nak fenin2.... cikguluv bayo tapi rm10 sebulan....ko tunggula celcom 14 bulan baru settle...hrmmmmm

      Padam
  4. Balasan
    1. Tak pasal2 cikguluv pi tgk mumia kat sana

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cikgu ♥ love Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea