28 Januari 2012

Taman Tema KidZania....terbaek

Direkod oleh cikguluv a.k.a yus zana di Sabtu, Januari 28, 2012
Reaksi: 

                        
Di Malaysia  ni dah bermacam2 taman tema yang ada.....tapi

 CIKGULUV NAK CERITA PASAL 


TAMAN TEMA KIDZANIA KUALA LUMPUR


akan dibuka pada 28 Febuari 2012
di 
MUTIARA DAMANSARA
(berhampiran IKEA)






kalau mengikut cerita dalam paper yg diwar2kan....taman tema ini mempunyai ciri2 berikut :




  1. Merupakan taman tema tertutup dan berunsur pendidikan.(boleh buat rombongan nanti).
  2. Kanak2 seawal 4 tahun sehinggalah 16 tahun boleh ENJOY di sini.
  3. Mereka boleh merasa pengalaman melakukan kira-kira  90 pekerjaan.
  4. Terdapat 60 pusat aktiviti atau stesyen.
  5. Antara yg menarik , mereka boleh merasai pengalaman menjadi chef,penyampai radio,ahli bomba,pilot,pelumba F1,ejen insurans.....dan byk lagi.(jadi cikgu ada ker?)
  6. Ada mini kilang membuat biskut,ais krim,sushi dan mcm2 lagi.
  7. Mereka akan diawasi oleh staf2 terlatih sepanjang 'bekerja' di KidZania ini.
  8. Mereka akan dibekalkan dengan wang 'mainan' KidZania dan ada mesin ATM lagik.....
  9. Bayaran masuknya ialah RM55 jer.....tapi mmg BERBALOI-BALOI lah
WAH........macam best kan.....cikguluv yg dah x brapa remaja ni pun teruja...mereka apatah lagi.....



Inilah teaser Taman Tema KidZania






 Aduh...teruja gila nak bawa anak2 ke sini.....SILA la berkunjung ya. Kita jumpa di sanaaaaaaaaaaaa


UNTUK KETERANGAN LANJUT LAYARI LAMAN WEB INI---------->KidZania





Bayaran masuk adalah seperti berikut:






2 ulasan:

  1. Saya dah pegi tp sentiasa full haus.....aduhai

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang macam tu la.....kene booking dulu

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cikgu ♥ love Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea