19 November 2012

Raikan cinta ♥ menyusuri "Venice Melaka"

Direkod oleh cikguluv a.k.a yus zana di Isnin, November 19, 2012
Reaksi: 
Salam uols.......

Sepatutnya cikguluv update blog ini pada hari anniversary perkahwinan cikguluv iaitu pada 

17/11/2011 yang ke 17 tahun......

namun kerana percutian di Melaka tanpa akses internet.....so terlewatlah update.....


Terasa macam baru semalam cikguluv jadi pengantin dan membasuh periuk belanga kat blakang rumah....rupa2nya dah 17 tahun kami bernikah.....sepanjang tempoh itu....tersangatlah TIPU kalau cikguluv cakap kami tak pernah bergaduh......namun dapat diselesaikan dengan cara yang berhemah.Cikguluv selalu POSITIF dalam segala hal......sentiasa memikirkan kebaikan dan kelebihan pasangan dan kelemahan cikguluv sendiri ketika berhadapan dengan masalah dan rintangan.

Kata P.Ramlee...sedangkan lidah lagi tergigit...apatah lagi suami isteri.....hasil perkongsian hidup kami maka lahirlah 3 hero jejaka idaman MALAYA suatu hari nanti...yg sulung berumur 15 dah (mesti ramai tanya...lambatnya cikguluv dpt anak....actually cikguluv kawen semasa semester 3 dalam maktab...masa tu tak boleh mengandung....so pepandailah jaga ),kedua berumur 12 dan bongsu 10 tahun......ramai yg tanya..."bongsu ker?"....jawapan muktamad ialah YA.....Ini kerana cikguluv mempunyai komplikasi pendarahan ketika melahirkan .....semuanya dilahirkan secara pembedahan.....

Oklah uols.......marilah meRAIKAN CINTA.....cikguluv bersama cik suami (yusof...nama sebenar) menyusuri Venice Melaka yang sangat indah panoramanya pada waktu malam dan candlelight dinner di Kg. Morten.....romantika d amor gitu......berdua saja ok....anak2 duduk rumah nenek mereka sekejap.....

Gambor perai2 cinta tiada kerana faktor tak sempat touch up...hahahahhahah

Tengok kasut je lah ya.......hehehehehhe


 Tambangnya dewasa RM10,kanak2 RM5 jer.....perjalanan selama 45 minit....sangat berbaloi

 Cantik kan pemandangan kat sini........romantika d amor gitu...u jump....i xnak jump.....


pirate park....


cuci mata dan poket.....


Candlelight supper @  Kg. Morten




 Rupa2nya banyak homestay kat Kg. Morten ni...dah la cantik2......sangat tradisional rumah Melakanya......rugi kalau x tido semalam di sini..berminat,silalah call nombor tertera(iklan FREE).....nanti .malam boleh candlelight cam cikguluv.....kemain tau

posingggggg......

 Kami layan char kueytiaw kg. morten dan burger ayam kg . morten jer.......



Semoga cinta kami hingga ke syurga......Aminnnnnnnnn.......





4 ulasan:

  1. semoga kak long ♥ abang long bahgia hingga ke syurga. sama-sama menerima kekurangan masing2. dan memperbaiki diri kita semua masing-masing.

    Happy Anniversary....

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq cikbib.....biorlah den amin kan...AMINNNNNNN

      Padam
  2. mimi pn pegi bercuti kt kg.morten bru nih...duk kt juriah homestay...dkt ngn umh merdeka tuh...hehehe..sonok duk sne.. :)

    jmput la snggh.. http://storyofmimiey.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. mimie dah pegi ya...bestkan....rugi tau sapa x sampai ke sini terutamanya waktu malam ....cantik...tq for sharing ya

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cikgu ♥ love Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea