19 Februari 2013

Cerita lucu anak-anak muridku

Direkod oleh cikguluv a.k.a yus zana di Selasa, Februari 19, 2013
Reaksi: 
Salam semua.....

Agak lama juga cikguluv x update pape kat blog ini. busy uols.......


Ini antara kenangan manis cikguluv....titipan daripada anak2 didikku

Oklah ...selama hampir 16 tahun cikguluv menjadi cikgu ni...bermacam2 cerita lucu,kelakar,sedih,tragik tentang anak-anak murid cikguluv.....so cikguluv nak  KONGSI dengan korang ya antara kisah2 lucu bersama mereka yang CUTE -MIUT.

CERITA 1-hari jadi nabi

M: cikgu zana.....Rabu ni kita cuti kan......
CL: ya....cuti...kenapa?
M: kita cuti sempena Maulidur Rasul kan......nabi Muhammad lahir kan
CL: ya.....
M: Tapi ustazah cakap nabi lahir hari Isnin...kenapa kita cuti hari Rabu?
CL: (sengih)...ya la nak oiiii....setiap tahun tarikh lahir kita akan berubah harinya....
(terangkan sambil tunjuk kalendar tahun2lepas dan kaitkan dengan hari jadi dia)


CERITA 2-cakap mencarut

M: cikgu....semalam cikgu cakap jangan cakap t#$% kan....kena cakap payudara kan...sapa cakap t#$%^ kira mencarutkan.....cakap BABI pun mencarut kan cikgu.
CL: ye lah....x baik jangan benda macam tu.....
M: ayah saya kan cikgu ...suka cakap babi......
CL:(terkedu) mungkin kamu nakal sangat kot.....itu yang ayah cakap macam tu.
M: tapi ....ayah bukan cakap ngan saya...dia selalu cakap dgn mak saya....
CL:urggggggh.....alamak.....(terkedu kuasa dua)...sudah2...duduk tempat kamu.....


CERITA 3-meniaga tepi jalan

CL: baiklah hari ni cikgu nak tanya ,apakah pekerjaan ibu bapa kamu? kamu mesti tahu ibu bapa kamu kerja apa.Kita nak buat karangan.
M: Cikgu....camne nak tulis ni ...ayah saya meniaga tepi jalan.....
CL: Ayah kamu berniaga apa?buka kedai makan ke atau jual nasi lemak ?
M: taklah, ayah saya jual motor besar ,kereta ferrrari pun ada.
CL:(alamak,ayah dia bisnesman rupanya,mungkin kedainya tepi jalan)....WOW....ayah kamu bisnesman berjaya rupanya.

~nanti cikguluv sambung lagi ya......~






2 ulasan:

  1. ayah saya pon berniaga tepi jalan kat simpang masuk rumah kami. berniaga tembikai masa bulan puasa. kui3x....

    BalasPadam
  2. Kereta Ferrarri pon ader...? Uui... Biar betoll?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cikgu ♥ love Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea