19 Februari 2013

Cerita lucu anak-anak muridku

Direkod oleh cikguluv a.k.a yus zana di Selasa, Februari 19, 2013
Reaksi: 
Salam semua.....

Agak lama juga cikguluv x update pape kat blog ini. busy uols.......


Ini antara kenangan manis cikguluv....titipan daripada anak2 didikku

Oklah ...selama hampir 16 tahun cikguluv menjadi cikgu ni...bermacam2 cerita lucu,kelakar,sedih,tragik tentang anak-anak murid cikguluv.....so cikguluv nak  KONGSI dengan korang ya antara kisah2 lucu bersama mereka yang CUTE -MIUT.

CERITA 1-hari jadi nabi

M: cikgu zana.....Rabu ni kita cuti kan......
CL: ya....cuti...kenapa?
M: kita cuti sempena Maulidur Rasul kan......nabi Muhammad lahir kan
CL: ya.....
M: Tapi ustazah cakap nabi lahir hari Isnin...kenapa kita cuti hari Rabu?
CL: (sengih)...ya la nak oiiii....setiap tahun tarikh lahir kita akan berubah harinya....
(terangkan sambil tunjuk kalendar tahun2lepas dan kaitkan dengan hari jadi dia)


CERITA 2-cakap mencarut

M: cikgu....semalam cikgu cakap jangan cakap t#$% kan....kena cakap payudara kan...sapa cakap t#$%^ kira mencarutkan.....cakap BABI pun mencarut kan cikgu.
CL: ye lah....x baik jangan benda macam tu.....
M: ayah saya kan cikgu ...suka cakap babi......
CL:(terkedu) mungkin kamu nakal sangat kot.....itu yang ayah cakap macam tu.
M: tapi ....ayah bukan cakap ngan saya...dia selalu cakap dgn mak saya....
CL:urggggggh.....alamak.....(terkedu kuasa dua)...sudah2...duduk tempat kamu.....


CERITA 3-meniaga tepi jalan

CL: baiklah hari ni cikgu nak tanya ,apakah pekerjaan ibu bapa kamu? kamu mesti tahu ibu bapa kamu kerja apa.Kita nak buat karangan.
M: Cikgu....camne nak tulis ni ...ayah saya meniaga tepi jalan.....
CL: Ayah kamu berniaga apa?buka kedai makan ke atau jual nasi lemak ?
M: taklah, ayah saya jual motor besar ,kereta ferrrari pun ada.
CL:(alamak,ayah dia bisnesman rupanya,mungkin kedainya tepi jalan)....WOW....ayah kamu bisnesman berjaya rupanya.

~nanti cikguluv sambung lagi ya......~






2 nota dicatat murid:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cikgu ♥ love Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea