10 Februari 2012

CHERENGEN CONVENTION & SPA RESORT JANDA BAIK

Direkod oleh cikguluv a.k.a yus zana di Jumaat, Februari 10, 2012
Reaksi: 
Salam semua,


cikguluv nak cerita lah....bukan senang encik suami nak CUTI....tetiba dia kata nak pi berehat...cikguluv kata orait dear...let's go.


Setelah puas berfikir...kami memilih JANDA BAIK....bukan mak janda tau. Ini kerana lokasinya yang berhampiran dengan KL....lebih kurang setengah jam dari Tol UIA Gombak kami sampai ke persimpangan Janda Baik,Bentong Pahang.Tempat yang kami redah kasi pecah kali ini
ialah

CHERENGEN CONVENTION & SPA RESORT JANDA BAIK
(tapi cikguluv x jumpa pun spa nya di mana?)



Untuk pengetahuan korang semua, inilah resort pertama yg cikguluv pergi,staff dia kata xde RATE utk KAKITANGAN KERAJAAN (sentap hati mak nak).Harap2 MANAGER dorang baca belog cikgluv ni...hehehehhehe.

Kalau tanya nak bagi berapa bintang ? So ini bintang dan kejora yang diberi oleh cikgluv.(bintang penuh ialah 5)

BILIK   -   3 
(bilik agak kecil , MAHAL dan sempit tp bersih....nak extra bantal sebijik rm20 ok)


REKREASI  -  4 
(ada basikal,carrom,ping-pong,snuker,remote truck tapi semua kena bayo...yang FREE dam angry bird)

KOLAM RENANG    -  3 1/2
(airnya agak berkeledak tp still  kaler biru)

MAKAN     - 4 
(dinner rm25 je untuk dewasa RM18 kanak-kanak....ada ikan bakar lagik)

WI-FI   - 4 
(kat lobi jer...tapi kemain laju)

PERSEKITARAN    -   4
(tempatnya nun tinggi di atas bukit...serasa seperti di kayangan gitu)
&
menjelang maghrib hingga subuh ayat Quran berkumandang di LOBI 
(AGAK2 KENAPAKAH???)

STAFF   - 3 1/2
((s(staffnya muda-muda , WAJIB dihantar untuk latihan berkomunikasi....tapi semuanya OK)
.
.
.
.
.

UNTUK SANTAPAN MATA KORANG SEMUA.......SILALAH BIKIN AYER MATA KORANG MELELEH....hahahahahahahaha.....saja nak kasi JELES.












Kalau selepas ni korang teringin nak pergi.....silalah dan sebut nama belog cikguluv yang telah memPROMOSI kan resort mereka secara FREE  ok. (nak jugak)


P/S: Mesti korang carik mana gambo cikguluv kan.....walau saya fotogedix tapi dah saya cameragirl nya dah sah-sah ler saya x ada dalam gambo.










3 ulasan:

  1. untungla.....murah gak ape mainan kat sana. beskal suma tu. kira ok la...bila lagi kaklong nak merasa menda2 camtu. time ni la...HEH~

    kira islamic juga la tempat tu....bagus betol. i loikeee.....

    BalasPadam
  2. yezza.....tapi xdan nak main pape pun....

    BalasPadam
  3. mula2 tu chek teringin nak pi....tapi serammmmmmmmmmm...bila ko kata....tutttt...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cikgu ♥ love Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea