12 Mac 2012

Evidens | KSSR

Direkod oleh cikguluv a.k.a yus zana di Isnin, Mac 12, 2012
Reaksi: 
Salam semua....... buat pengetahuan yang bukan bergelar chekgu...KSSR bermaksud

KURUKULUM STANDARD SEKOLAH RENDAH

nak tahun lebih lanjut sila layari laman web ini ---->KSSR

KSSR ini menggantikan KBSR. Buat masa sekarang murid2 Tahun 1 dan 2 sahaja yang terlibat....so sapa kata cikgu2 Tahun 1,2 dan 3 ini tidak penting.......cikguluv pun baru dalam bidang ini...dan masih belajar.

Cuma macam biasa cikguluv nak KONGSI ....gambo2 yang sempat dibidik semasa sesi pengajaran dan pembelajaran diadakan.....(cikguluv sempat mengajar 2 bulan sahaja murid2 Tahun 2 ini)

kalau korang nak tahu....setiap P&P....mesti ada evidens...(bahan bukti) ,sama ada evidens bahan ataupun evidens murid itu sendiri...terasa macam lawyer plak siap ada evidens bagai...... Jika ada sesiapa nak tiru(ada ker)...silakan lah.....dah kalau ada nak share dan menambahbaik pun silakan....

bukankah  SHARING IS CARING

dan macam biasa cikguluv lebih kepada MATEMATIK

~ EVIDENS BAHAN 1~
TAJUK : Membundarkan nombor kepada puluh dan ratus terdekat.






~ EVIDENS 2~
TAJUK :Menambah dua nombor dengan mengumpul semula.




Yang ini yang ada ERROR....nampak tak...kat nilai puluh (TULIS 30...tampal terlebih 10)

inilah antara usaha cikguluv yang tak seberapa.... yang mana suka murid belajar sambil bermain......(kalau korang jadik murid pun mesti suker nak main kan.....)

~Tajuk lain akan bersambung di episod akan datang~




p/s:cikguluv juga mengajar abakus (sempoa) kepada murid2 Tahun 2 ini.....sapa reti guna abakus...angkat tangan tinggi2...ada keje kosong kat KEDAI UBAT ONG TAI KIM.....hahahahahah.



4 nota dicatat murid:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cikgu ♥ love Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea